Vianoce na Panskej javorine 2016

Organizátor: KST Žochár Topoľčany
Dátum konania: 17. 12. 2016
Trasa: Podhradie – údolie Železnice – Panská javorina – Biela Bukovina – Podhradie (19 km)

Túto túru nazývame aj Vianoce na javorine. Aj v tomto roku sa zišla pekná účasť. Okolo 90. Na parkovisku na Podhradí sme sa trochu zdržali, pretože sme si rozoberali kapustnicu, chlieb, kotlíky a suché drevo.
Na vrchole ju chceme podávať. Pripravil ju Mário. Kto iný. Vianoce sú sviatkami pokoja, nuž postupujeme rozvážne. Počasie nám zasa praje, je slnečno a tretíkrát po sebe je inverzia.

Kapustnica sa zohrieva pomaly. Medzitým sa stôl zaplnil dobrotami. Aj kapustnica sa oteplila. Bolo dosť pre všetkých. Nie každý si totiž vzal. Na jeho škodu. Spev stále nemáme zvládnutý. Vianočné koledy niektorí ani nepoznajú. Miladka – ako kultúrna referentka klubu – musí pridať. Čo sme vládali, sme zjedli, čo nie, odovzdali sme nášmu Jankovi do DSS. Späť sme šli cez Bielu Bukovinu a Aschegeschwandtnerovu zvernicu, kde sme videli nádherné kusy zvery. Ich osud by som však nechcel zdielať.

V meste sme sa ešte zastavili vo Vianočnom mestečku, popriali si pekné Vianoce a vkĺzli sme do útulných, teplých domovov.