Ide vláčik motoráčik 2

Organizátor: KST Žochár Topoľčany
Dátum konania: 28. 7. 2017

Veselý víkendový výlet vláčikom do Banskej Štiavnice.

Minuloročný partneri z Modrého horizontu v tomto roku nebolo aktívni. Voľnú kapacitu sme mali 110 miest. Jednalo sa o jeden motorový vozeň a jeden drevený. Nakoniec nás bolo 92 zákazníkov + obsluha vlaku.

1. deň, piatok, 28. 7. 2017

Vlakom: Topoľčany – Handlová – Kremnica – Zvolen – Hontianske Tesáre

Ráno bol odchod o 6,30. Pri nastupovaní boli zmätky, ale nikto nebol vážne zranený. Počasie nádherné, ľudia sa hneď pustili so susedmi do reči. Vláčik hrkotal, drkotal ale spoľahlivo ťahal.

Pešo: Dúpence – jedno, dvoj a osemdierka

Zo stanice sa dlhý had vydal hľadať Dúpence. Sú to otvory v sopečných tufoch. Pravdepodobne slúžili na uskladnenie potravín vo vojnových časoch. Najskôr ideme k osemdierke. Už z diaľky počujem vzrušené hlasy. Že by to bolo až také? Dramaticky sa ukázal výstup. V skalnej kolmej stene úzka lávka. Niekto tam osadil reťaze. Našťastie. Niektorí naši návštevníci sa vybrali v šľapkách. Zvládli to všetci. I dôstojní dôchodcovia i nezbedné deti.

Druhou zastávkou bola Tesárska roklina. Jej zjav prekonal naše očakávanie. Hlboká, vodou vymodelovaná, kolmé steny a príjemný chlad. Ešte sme si boli pozrieť jedno a dvojdierku. Dvojdierka spĺňala nároky na trvalé bývanie. A už sme sa tešili na vláčik.

Pokračovanie textu nájdete na web stránke KST Žochár Topoľčany. Viac fotiek nájdete vo fotogalérii.